A CommScope bejelentette a nemrég megvásárolt Casa vCCAP megoldás első nagyobb eladását amelyre Magyarországon került sor

augusztus 16.
Aktualitások, Publikáció
A CommScope bejelentette a nemrég megvásárolt Casa vCCAP megoldás első nagyobb eladását amelyre Magyarországon került sor

A vCCAP segíti az elosztott hozzáférési architektúra (DAA) magyarországi bevezetését

A CommScope, a hálózati csatlakoztathatóság területén világszinten vezető szerepet betöltő vállalat bejelentette, hogy a nemrégiben felvásárolt Casa Systems® virtuális CMTS és QAM videomegoldás első jelentős értékesítését a Kábelszatnetnek, Magyarország egyik vezető kábel-, internet- és hangszolgáltatójának adta el. Az eladás a CommScope Distributed Access Architecture (DAA) Remote PHY (R-PHY) shelfekre és DC2180 DAA node-okra is kiterjed. A bejelentés mindössze hét héttel azután történt, hogy a CommScope májusban bejelentette, hogy a vállalat megvásárolta a Casa Systems kábeles eszközeit.

A CommScope vCMTS és QAM videomegoldása lesz a Kábelszatnet DAA telepítésének kulcsfontosságú üzemeltetési eleme, amely lehetővé teszi a Kábelszatnet számára, hogy a DOCSIS® jelgenerálást a speciális CCAP vagy CMTS hardverekről az R-PHY shelfekre és a DC2180 node-okra helyezze át. A CommScope vCMTS és QAM videomegoldása egy agilis, rugalmas megoldás, amely gyorsabban és hatékonyabban támogatja az új hálózati szolgáltatások bevezetését a Kábelszatnet kábeles hozzáférési hálózatában, mint a hardveralapú CMTS platformok. Ez az agilitás magában foglalja az R-PHY shelfek, a DC2180 node-ok és más eszközök központosított, automatizált rendelkezésre bocsátását, konfigurálását és felügyeletét a hálózatban. A CommScope vCMTS és QAM videomegoldása kereskedelmi forgalomban elérhető (COTS) szervereken fut, így a Kábelszatnet jelentős energia- és költségmegtakarítást érhet el a fejállomáson.

„A CommScope vCMTS és QAM videomegoldásának bevezetése a DAA bevezetésével együtt jelentősen optimalizálja a Kábelszatnet hálózatának teljesítményét” - mondta Tarczi Csaba, a Kábelszatnet Csoport műszaki igazgatója. „A hálózat szélének a CommScope DAA eszközökre történő kiterjesztésével új, csúcstechnológiás szolgáltatásokat kínálhatunk előfizetőinknek, és ezzel egyidejűleg ezeket a szolgáltatásokat minden eddiginél gyorsabban, hatékonyabban és költséghatékonyabban tudjuk piacra vinni. Annak is örülünk, hogy a CommScope vCMTS és QAM videomegoldása kevesebb energiát és kevesebb helyet foglal a fejállomáson.”

A Kábelszatnet a CommScope vCMTS és QAM videomegoldását egy országosan elérhető hubban, valamint a DAA node-okat és az R-PHY shelfeket a vállalat hálózatának kiválasztott területein fogja telepíteni . A vCMTS és QAM videomegoldás a felhőben fog működni, kiegészítve a Kábelszatnet meglévő, chassis alapú E6000® Converged Edge Routerekből (CER) rendszereit. A CommScope hivatalos disztribútor partnere, a HFC Technics a Kábelszatnettel együttműködve telepíti és integrálja a vCMTS és QAM videomegoldást, valamint a DAA eszközöket a hálózatba.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a CommScope vCMTS és QAM videomegoldását ilyen rövid idővel a Casa kábelhálózati eszközeinek felvásárlása után értékes ügyfeleinknél helyezhetjük el” - mondta Guy Sucharczuk, az Access Network Solutions SVP és elnöke. „Moduláris DAA nodejainklkal és R-PHY shelf megoldásainkkal együtt a vCMTS és QAM videomegoldás elegáns és költséghatékony megoldást kínál a szolgáltatóknak a hálózati működés zökkenőmentes és hatékony forradalmasítására. A Casa termékek gyors integrálása portfóliónkba a Casa és a CommScope munkatársai által tanúsított kiváló csapatmunkának is köszönhető, amely a két vállalat integrálásában és értékesítési csapataink felkészítésében mutatkozott meg, hogy a vCMTS és a QAM videomegoldáshoz hasonló megoldásokat minél előbb bemutathassuk az ügyfeleknek.”.

Azzal, hogy a CommScope megvásárolta a Casa's System kábeles eszközeit, tovább bővül a vállalat átfogó, végponttól végpontig terjedő HFC-, DAA- és PON-termékportfóliója a virtualizált CMTS-üzemeltetéssel. A CommScope által megszerzett egyéb Casa kábeles eszközök közé tartozik egy virtuális szélessávú hálózati átjáró (vBNG) és két CMTS rendszer, a hardveralapú C100G CMTS és a hardveralapú C40G Converged Cable Access Platform (CCAP).


Forrás: https://www.commscope.com/press-releases/2024/commscope-announces-first-major-sale-of-newly-acquired-casa-vccap-solution/