A CommScope bejelentette a STARLINE ESD 1,8 GHz-es erősítők általános elérhetőségét

augusztus 02.
Aktualitások
A CommScope bejelentette a STARLINE ESD 1,8 GHz-es erősítők általános elérhetőségét

Az intelligens, könnyen telepíthető ESD-erősítők jelentős fejlesztéseket kínálnak a DOCSIS 3.1 hálózatokhoz és fokozatos bevezethetőséget a DOCSIS 4.0-hoz.

A CommScope (NASDAQ: COMM), a hálózati csatlakoztathatóság globális vezető vállalata bejelentette az októberben bejelentett STARLINE® 1,8 GHz-es Extended Spectrum DOCSIS® (ESD) erősítőinek általános elérhetőségét.

Azonnal elérhető BLE® 180 Line Extender és MB180 MiniBridger® erősítők egyszerű és gazdaságos megoldást kínálnak az üzemeltetőknek az ESD bevezetésére a DOCSIS 3.1 hálózatokban, valamint egyértelmű utat a DOCSIS 4.0 felé. Mindkét erősítő támogatja a rendkívül nagy osztású, akár 1794 MHz-es downstream és 684 MHz-es upstream működést a hálózat megbízhatóságának és adatátviteli sebességének maximalizálása érdekében.

"A STARLINE 1,8 GHz-es ESD-erősítőket az MSO-k számára terveztük, hogy a következő generációs architektúrák, mint például a DOCSIS 4.0 előrehaladásával korszerűsíthessék hálózataikat, miközben teljes mértékben kihasználják a jelenlegi hálózati eszközeiket és jobban kiszolgálják a mai fogyasztókat" - nyilatkozta Guy Sucharczuk, az Access Network Solutions SVP és elnöke.

Sucharczuk így folytatta: "Azzal, hogy az erősítőket most telepítik az 1,2 GHz-es közepes vagy magas osztású hálózatokba, az MSO-k optimalizálhatják DOCSIS 3.1-es hálózataik teljesítményét, miközben fontos lépést tehetnek a jövőbiztosítás terén, mielőtt végül korszerűsítenék a tap-eket és a node-okat. Ez a fokozatos megközelítés elhalasztja az azonnali DOCSIS 4.0 hálózatfrissítéssel járó, háztartásokra jutó költségeket - ez a tökéletes módja a jövőre való tervezésnek és a következő generációs technológiába való befektetés védelmének."

A STARLINE ESD erősítők legfontosabb jellemzői

Beépíthető, bővíthető 1,2 GHz-es működés: Az erősítők egy egyszerű plug-in segítségével támogatják az 1,2 GHz-es működéshez szükséges erősítést és dőlést. A plug-in lehetővé teszi a megnövelt erősítést, amelyre az üzemeltetőknek szükségük van a nagy veszteséggel rendelkező fesztávok korszerűsítéséhez, amelyekhez egyébként booster erősítő, kábel és passzív fejlesztések telepítésére, valamint az erősítők hálózaton belüli áthelyezésére lenne szükség - kiküszöbölve az ilyen korszerűsítésekkel és fejlesztésekkel kapcsolatos költségeket és szolgáltatásmegszakításokat.

1,8 GHz-es működésre fejleszthető: A hálózatukban 870 MHz-es, 1 GHz-es és 1,2 GHz-es STARLINE erősítőket üzemeltető MSO-k a házfedelek, a platformegységek és az RF-modulok cseréjével könnyen 1,8 GHz-es működésre fejleszthetik ezeket az eszközöket. A CommScope megfizethető árú frissítő készletek és alkatrészek teljes választékát kínálja, amelyek leegyszerűsítik a régebbi STARLINE erősítők átalakításának folyamatát.

Beállítás okos alkalmazással: Az új erősítők intelligens beállítási funkcióval rendelkeznek, amely egy laptopokhoz, iPhone-okhoz és Android-eszközökhöz letölthető alkalmazáson keresztül végezhető el. Az alkalmazás nagymértékben leegyszerűsíti az erősítő beállítását és konfigurálását a terepen történő használat esetén.

Frekvenciaosztásos szűrők: A csatlakoztatható frekvenciaosztó szűrők minden egyes erősítő RF modulján keresztül elérhetők, lehetővé téve a technikusok számára, hogy a helyszínen gyorsan, egyszerűen és gazdaságosan megváltoztassák az erősítő működési frekvenciáját.

Elérhetőség és DOCSIS 4.0 alternatívák: A CommScope jelenleg szállítja az új ESD-erősítők megrendeléseit a nagyobb ügyfeleknek. A CommScope olyan Full Duplex DOCSIS (FDX) erősítőket fejleszt, amelyek szintén a STARLINE formavilágot használják, így az MSO-knak két utat kínálnak a DOCSIS 4.0 működéshez ugyanabból az erősítőcsaládból. A CommScope az NC4 és OM4 sorozatú optikai csomópontjainak DOCSIS 4.0 ESD és FDX modelljeit is fejleszti, amelyek az MSO-k számára olyan aktív komponensek teljes portfólióját biztosítják, amelyek mindkét elterjedt DOCSIS 4.0 hálózati technológiát támogatják.


Forrás:  https://www.commscope.com/press-releases/2024/commscope-announces-general-availability-of-starline-esd-1.8-ghz-amplifiers